Over Ben Lamers Meubelen.


De begin jaren van Ben Lamers Meubelen in Lobith.

Het begon allemaal in 1978 waar ik begonnen ben met in- en verkoop van gebruikte meubelen, dit alles gebeurde in een kippenschuur aan de Eltenseweg in Lobith.

De periode van Ben Lamers Meubelen in Zevenaar.
In 1980 zijn we verhuisd naar de Nobelstraat in Zevenaar. Destijds was nog steeds de handel in gebruikte meubelen de hoofdzaak, daarnaast werden er ook veel meubelen uit grootmoederstijd en antiek verkocht. Na verloop van tijd werd restaureren en repareren van meubels steeds belangrijker, ook werd er af en toe al eens een meubel op maat gemaakt.

Onze groei in Zevenaar.
Toen de opmars van de grenen meubelen begon, begin jaren tachtig, zijn we hier op ingesprongen. Binnen enkele jaren waren er 8 personen full-time werkzaam in onze inmiddels goed geoutilleerde werkplaats. Inmiddels werken we niet alleen meer met vurenhout, maar wordt er heel veel in eiken, kersen, beuken en elzen gemaakt. Dit alles wordt in onze eigen spuiterij op kleur gebracht en afgewerkt met de gewenste afwerklaag. Dit gebeurt meestal middels een laklaag, maar de laatste jaren wordt er ook steeds meer gekozen voor olie.

Door onze samenwerking in Polen zijn we nu nóg scherper geprijsd!

Sinds een jaar of 10 hebben we een samenwerking met een Poolse meubelfabriek. Met als gevolg dat we nog steeds een “maatmeubel” voor een zeer redelijke prijs kunnen leveren. Het is fantastisch om te zien, hoe daar op ambachtelijke wijze, kwalitatief hoogwaardige meubelen voor nog een aantrekkelijke prijs geproduceerd kunnen worden.

Ben Lamers Meubelen terug naar Lobith.
Sinds 1 Oktober 2008 zijn wij terug verhuisd naar Lobith. In onze professionele werkplaats en spuiterij aan de industrieweg wordt de laatste hand gelegd aan de geproduceerde meubels. Uiteraard produceren we zelf ook nog.

Naast elk gewenst meubel voor de particuliere markt, worden er ook complete horeca, winkel, kantoor en kappers-inrichtingen ontworpen en gefabriceerd.

Na ruim 30 jaar biedt dit dusdanige perspectieven, dat wij de toekomst met veel vertrouwen tegemoet zien.